Concept

După un sfert de secol, 1992 – 2017, Marele Bal al Operei, eveniment unic de impact național, amplă manifestare cultural-artistică polivalentă și gală dedicată valorii, devenit tradiţie la Cluj-Napoca, ajunge anul acesta la cea de-a XXII-a ediție.

Într-o cetate milenară de mare tradiţie europeană, cu un centru universitar secular de prestigiu internaţional, propunem un eveniment dedicat valorii și perpetuării unui perimetru select care să prilejuiască, an de an, întâlnirea personalităţilor marcante, a elitelor vieţii economice, culturale și politice, ale căror efort conjugat să ducă la dezvoltarea, bunăstarea și excelenţa în educaţie, cultură, artă și civilizaţie a întregii comunităţi.

Această ediție a Balului Operei este dedicată magiei șlagărelor nemuritoare din muzica românească și, în așteptarea evenimentelor dedicate aniversării centenarului Marii Uniri, pregătește spiritul unor astfel de manifestări.

În deschiderea evenimentului, amfitrionii, presa și televiziunile întâmpină invitații pe covorul roșu așternut pe treptele Operei, sub cupola virtuală a unui mirific spectacol de lumini, sunet și lasere.

După tradiționalul pre-show mediatic de pe covorul roșu, ediția 2017 a Balului Operei aduce în fața publicului un spectacol în premieră, „LĂSAȚI-MĂ SĂ CÂNT”, oferit de soliștii și orchestra Operei Naţionale Române, sub bagheta lui Andrei Tudor și regia Mihaelei Bogdan și a Axeniei Șova. În decorul aranjamentelor florale excepționale create de designerul floral Florina Bogdan, spectacolul prezentat de Rareș Bogdan și Dan Bittman, continuă cu tradiţionala Gală a Laureaţilor și decernarea Trofeelor Lya Hubic, a Premiilor Mecena, Emblemă de Cluj, Moda Cum Laude și a Titlulurilor Senior al Cetății și Spiritus Mentor.

După o primă pauză de șampanie și recitalul susținut de AXenia pe scena special amenajată din foaier, cea de-a doua parte a Balului continuă pe scena Operei Clujene cu un concert extraordinar, într-un alt registru dar în acelaș spirit, cu un spectacol de neuitat susținut de HOLOGRAF, prezență marcantă timp de patru decenii în peisajul muzical românesc.

Marele Bufet al Balului Operei realizat de reprezentanții barurilor și gastronomiei clujene, precum și recitalul susținut de vocea puternică și caldă a lui Mihai Băjinaru pe scena special amenajată din foaier, vor face și din această ediţie o seară de neuitat.

Balul Operei, un spectacol de înaltă ţinută desfășurat într-un cadru dedicat exprimării și interrelaţionării, propice recompensării talentului, a frumuseţii și a generozităţii, este un eveniment cu invitaţi de renume, aducându-și contribuţia la procesul de integrare și aliniere la marile evenimente de gen din Europa.